Blog

Waar ik begon met een logopediepraktijk zoals er honderd in een dozijn zijn, zie ik mijn praktijk nu als een veelzijdige bedrijf met interessante combinaties die je voorheen wellicht niet zelf bedacht zou hebben. 

Wat ik leuk vind is het combineren van mijn verschillende passies tot een manier om mensen te helpen, blij te maken. Mijn passie ligt in taal en muziek. Een combinatie van deze twee is dus de ultieme manier voor mij om zelf blij te worden en daarmee ook andere blij te maken. Beetje te abstract? Een leuk voorbeeldje maakt het misschien iets concreter. Vanuit mijn passie in de muziek geef ik muziekles aan zowel kinderen als volwassenen. Een van mijn leerlingen is dyslectisch, laten we haar voor het gemak even Tanja noemen. Tanja is niet een beetje dyslectisch, ze is ontzettend dyslectisch. Dit zien we terug in de muzieklessen, het lezen van de noten is namelijk erg moeilijk. Vooral het automatiseren van het lezen van de noten is een probleem. Vanuit mijn kennis als logopedist over dyslexie kan ik Tanja helpen en begeleiden om haar zo veel mogelijk te ondersteunen bij het leren van de noten en het automatiseren van het lezen van muziek. Geweldig om zo een combinatie te maken waardoor Tanja blij wordt! 

Meer informatie over hulp bij dyslexie en in het bijzonder bij het lezen van muziek? Neem gerust vrijblijvend contact op.